Jump to content

Recommended Posts

Neved: Kayce Walker (volt)
Mikor történt az eset: 2024/12/08 19:58 környékén
Szemtanúk nevei (Amennyiben vannak): Cesar Illescas, Joaquin Ruiz, Oscar Molina, April Moore, sokan mások.
Reportolt személyek nevei: Raul Yamal
Szituáció kifejtése (Maximum 500 szó):
A szituációban egy hosszasabb RP szál után egy pár srácot felsnatchelni megérkeztem a Cockatoos bárhoz, amit indítékoztam is azzal, hogy Lara DeLucát felkértem a kezei hátratételére, persze ezt kezemben egy Sig MCX Virtussal (Carbine Rifle MK2). Ezek után Raul Yamal mögém sétált és továbbra is fegyverrel a kezemben illetve mellette egy Mongols taggal megütött. Ezek után erre az egyetlen RP-s válaszomnak azt tartottam, hogy a karakter megfordul és szimplán lelövi ahogy ezt a legtöbb karakteremhez hasonló személy tenné, amikor hátbatámadják egy fegyverrel a kezében, főképp egy aktív magas rizikójú emberrablás közepén. 

Szabálysértés 1 (50 szó): FearRP teljes hiánya, szerintem itt nem firtatom túl, megütött egy 6'4 magas betonfalat, Sig MCX Virtussal a kézben.
Játékosok, akik megszegték: Raul Yamal
Játékosok, akik megszegték frakciója (Amennyiben van): N/A
Bizonyíték: 

Szerkesztve - Benya
  • Tetszik 1

Lőnek a gecik... - Ra-ta-ta-ta

Link a megjegyzéshez
https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/1002-benya-raul-yamal/
Megosztás egyéb weboldalon

4 órával ezelőtt, balazska012 írta:

nem hagytak időt arra, hogy tudjak reagálni az rp-re.
nem is lett le rp-zve, hogy belém böki a boxert . ha valakit hátból tarkón ütnek akkor nem az az első reakciója, hogy megfordúl és azonal lő.

Én ütöttelek meg, véletlenül egyebként. Igaz alapjáraton is ez várt volna rád, de először rp-zni akartam és utána ütni. Viszont mint a videóban is látszik az ütés után egyből elkezdtem írni az rp-t. Ezt nem fejeztem be, mert fejbe lettél lőve és az az egy sor amit leírtam volna már teljesen feleslegesé vált abban a helyzetben.

Szerkesztve - CULA
Link a megjegyzéshez
https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/1002-benya-raul-yamal/#findComment-4084

megütött egy 6'4 magas betonfalat, Sig MCX Virtussal a kézben
- Attol függetlenül kellet volna rpzni hogy meg lettél ütve, nem egyböl azt a reakciót hogy megfordulsz és lösz.
- Illetve honnan tudod azt hogy én nem rp-zek egy 190 centis kigyurt embert? 

Én ütöttelek meg, véletlenül egyebként. Igaz alapjáraton is ez várt volna rád, de először rp-zni akartam és utána ütni.
- Ezt is rp-zni kellet volna, vagy OOC-re irni egy üzzenetet hogy véletlen volt.

Link a megjegyzéshez
https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/1002-benya-raul-yamal/#findComment-4087

3 órával ezelőtt, balazska012 írta:

megütött egy 6'4 magas betonfalat, Sig MCX Virtussal a kézben
- Attol függetlenül kellet volna rpzni hogy meg lettél ütve, nem egyböl azt a reakciót hogy megfordulsz és lösz.
- Illetve honnan tudod azt hogy én nem rp-zek egy 190 centis kigyurt embert? 

Én ütöttelek meg, véletlenül egyebként. Igaz alapjáraton is ez várt volna rád, de először rp-zni akartam és utána ütni.
- Ezt is rp-zni kellet volna, vagy OOC-re irni egy üzzenetet hogy véletlen volt.

Első pont: Egyszerűen magát a szituációt nem értem, hogy te egy fegyveres mögé rambózol aztán megpróbálod kiütni mint a filmekbe. Nem tudom hogy alapvetően te ezt hogyan is képzelted el mivel szerény véleményem szerint ez teljesen kimeríti a Fear Rp hiányát.

Második pont: Teljes joggal merem feltételezni, hogy háttal ülsz a moziba. Kristály tisztán leírták, hogy mi is történt, le lett volna rpzve a dolog csak közben téged lelőttek.

• Tetszik 2
Link a megjegyzéshez
https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/1002-benya-raul-yamal/#findComment-4090

Mindenekelőtt leszögezném, hogy a szituációt a benyújtott bizonyítékok (chatlog és videó), a panaszkönyv alatti kommentek és a szerver szabályzat alapján fogom objektíven mérlegelni.

• Kayce Walker ( @Benya ) korábban az ő sérelmére elkövetett cselekmények jegyében, az elkövetők utáni hajszáját folytatva érkezett meg a Cockatoos Night Club-hoz. Habár forgalmasnak mondható helyen, egy nyitott biznisz előtt használt lőfegyvert és hajtotta végre akcióját - karakterét ismerve, ahhoz teljes mértékben hűen folytatta le szerepjátékát és a leírtak alapján (aktív magas rizikójú emberrablás) tisztában volt cselekményeinek súlyával, illetve annak lehetséges következményeivel - korábban tudomást szerezhetett arról, hogy a hatóságok a nyomában vannak, így bármikor számíthatott a rendvédelem megjelenésére, emellett tisztában volt a szemtanúk jelenlétével is. Másfelől az ökölharc szintjén már régen túlmutattak a körülmények, ezért az ő részéről nem történt semmi olyan cselekedet, amivel szabályzatot szegett volna és - megjegyezném, senki nem egy "betonfal", viszont teljesen reális módon használta ki fizikai fölényét Lara DeLuca személyével szemben, aki leírása alapján egy 156cm (5'1") magas, vékony nő - fegyveres fölényét alkalmazva lőtte le a rátámadó Raul Yamal-t.

• Cesar Illescas ( @CULA ) valóban szerepjáték nélkül kezdeményezett scriptes verekedést, ezt viszont utólag tisztázta fentebbi kommentjében - illetve látható is a videóban, hogy egyből abbahagyta és feltehetőleg pótolni kívánta a szerepjátékot/OOC jelezni szerette volna, hogy nem volt szándékos a cselekedete, amiből következhet hogy hagyott volna időt a válaszra. Ezektől eltekintve az ő reakciója is valós lett volna az adott helyzetben. Az általa fentebb említett okból kifolyólag nem fejezte be az írást, mivel Kayce Walker hamarabb reagálta le Raul Yamal karaktere által végrehajtott cselekedetet - amivel alapvetően nincs gond, mivel:
    • Cesar Illescas előtte háttal állt a két másik karakternek.
    • Az interakció elszenvedője nem ő volt, hanem Kayce Walker.

• Raul Yamal ( @balazska012 ) annak tudatában, hogy az előtte álló Kayce Walker éppen fegyvert szegez Lara DeLuca személyére és nyakánál szorongatja őt, "oda megy a hátához és megüti" - minden játékosnak saját felelőssége megfelelő részletességgel leírni a szerepjátékát, ebben az RP sorban nem szerepel arra utaló szöveg, hogy:
    • Raul Yamal pont tarkón ütné Kayce Walker személyét.
    • mekkora erővel üti meg Kayce Walker személyét.
  • Ettől az RP sortól alapvetően is el kell tekinteni, mivel (ahogy azt @Lacc is leírta kommentjében) valós körülmények között Raul Yamal soha nem kezdeményezne ütést egy aktív fegyveres személlyel szemben - főleg nem arra számítva, hogy az elszenvedő esetlegesen elfog ájulni annak erejétől és találati helyétől.
  • Az lehetséges, hogy nem mindenki reagált volna úgy az ütésre, mint Kayce Walker - hogy nem csak szimplán rászegezte fegyverét Raul Yamal személyére, hanem még meg is húzta a ravaszt és fejbelőtte őt - eltekintve személyétől, ez egy valószerű kimenetele az eseményeknek és ennél több időt nem igazán hagyhatott volna Raul Yamalnak a reagálásra.
  • Kayce Walker tehát - ahogy azt a videó is mutatja - nem mulasztotta el az ütésre való reagálást, annak hatására fordul meg és süti el fegyverét. Ebből kifolyólag reakciója helytálló volt a szituációban.
  • Egyfelől egy ehhez hasonló, viszonylag feszített és gyorsan zajló helyzetben nem elvárható, hogy az egyik fél felmérje a másik fél adottságait az /examine parancs használatával, külsőre egyébiránt minden karakter látszólag egyforma fizikai adottságokkal bír - másfelől, ha a karakterleírásokat alapul vesszük, akkor Kayce Walker fizikálisan még mindig fölényben van Raul Yamal személyével (194 cm vagyis 6'4", mellé 104 kg vagyis 230lbs kontra 188 cm vagyis 6'2", mellé 87 kg vagyis 190lbs) szemben és akkor még a kezében tartott fegyverről nem esett szó.
  • @CULA kommentjét alapul véve tervben volt, hogy utólag ír szerepjátékot a támadásról/OOC tisztázza a dolgot - egyébként ez nem játszott volna különösebb szerepet a végkifejlettben.

Mindezt összegezve az ítélet a következő:

• A panaszt @Benya részéről jogosnak ítélem meg, eszerint:
    • Raul Yamal ( @balazska012 ) a benyújtott bizonyítékok és az általam felsorolt pontok alapján, a panaszban említett szabálysértést [FearRP teljes hiánya] elkövette, ezzel megszegve a szerver szabályzat 2. (Powergaming) pontjában foglaltakat.
Idézet

"Köteles vagy félelmet RP-zni olyan szituációkban, ahol már a való életben a karaktered is félne."

• A fentebbi, szerver szabályzatból vett idézet értelmében és a további tényeket figyelembe véve - miszerint mind Kayce Walker, mind pedig Cesar Illescas karaktere az eset óta végérvényesen életét vesztette a szerver játékterén belül - szankcióként Raul Yamal karaktere CK-ban részesül, mivel:
    • magában a megtörtént szituációban is életét vesztette amiatt, amit tett.
    • cselekedetéből fakadóan figyelmen kívül hagyta az alábbi, szintén szerver szabályzatból vett részt, miszerint:
Idézet

"A félelem nem megfelelő ábrázolása vagy a karaktered életének nem megfelelő megbecsülése Character Kill-t eredményezhet."

• Az eset többi résztvevője nem részesül szankcióban.

A panaszkönyvet egyéb következmények nélkül zárom.

• Tetszik 2
  • Köszönöm 4

"Reality is wrong. Dreams are for real."

2pac.gif.05d207ce02e273a631bdc9aae382d9ce.gif

Link a megjegyzéshez
https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/1002-benya-raul-yamal/#findComment-4091

• pydon lezárta a témát
Vendég
Ez a téma le van zárva.
  • Create New...