-
Legújabb
-
2
Sebastian Prescott - Anita Lay
Sziasztok, @LA_ nem élt a lehetőséggel, hogy hozzászóljon a reporthoz. A leírás és a képek alapján jól látszik, hogy Anita Lay több alkalommal OOC üzenetekkel szakította meg az IC kommunikációt, emellett konfrontatív, lekezelő stílusban kommunikált PM-ben. Ez a fajta viselkedés nemcsak az adott játékosra hat negatívan, hanem hosszabb távon a szerver közösségét is rombolja. Ezzel kapcsolatban a szabályzat is egyértelműen fogalmaz: Karakteren kívül elvárható tőled, hogy tisztelettudóan és nyugodtan beszélj másokhoz. Minden játékosnak szívesen látottnak kell éreznie magát független attól, hogy milyen a háttere. Mindenféle OOC diszkriminációt tilos és súlyos következményeket von maga után amennyiben olyan az eset. Ezek a pontok pontosan lefedik azt, ami az események során történt: Anita Lay nem maradt karakterben, megtörte az RP folyamatát, majd OOC módon reagált ahelyett, hogy IC keretek között kezelte volna a helyzetet. Szeretném itt külön kiemelni, hogy ez a szerver, egy közösség nem pedig egyéni játszótér. Itt nem csak magadnak RP-zel, hanem másokkal együtt, és minden egyes interakcióval hozzájárulsz ahhoz, hogy a többieknek is legyen kedve játszani. Ha valaki kizárólag a saját kényelme vagy sértettsége alapján dönt arról, hogy kivel hajlandó RP-zni, vagy OOC üzenetekkel próbálja irányítani a helyzetet, azzal mások játékát és élményét teszi tönkre. Sebastian Prescott részéről az események alapján látszik, hogy próbált IC-ben maradni, viszont az OOC kommunikációban előfordult néhány indulatosabb megjegyzés. Mindent alaposan átnézve a következő döntés született: - Anita Lay: 1 hónapos szervertiltást kap. (IC/OOC keverése, toxikus OOC viselkedés, RP megtagadás.) - Sebastian Prescott: Figyelmeztetés (OOC hangnem miatt) -
2
Sziasztok, a panaszkönyvet én fogom kezelni. További észrevételek megtételére az érintett feleknek innentől számítva 24 óra áll rendelkezésre. @LA_ -
2
Neved: Emilia Cavendish / Sebastian Prescott Mikor történt az eset: 2025.06.14. és 2025.11.04. Szemtanúk nevei: Michael Vance (továbbiakban LACI-, Laciként is említésre kerül a történetben) Reportolt személy neve: Anita Lay A szituáció kifejtése hosszabbra sikeredett, elnézést, hogyha eltérek a mintától. Igyekeztem minden részletet tényszerűen, objektíven leírni, és a félreértésekre is magyarázatot adni. 1. ESEMÉNY - 2026.06.14. | Első RP interakció - ELŐZMÉNY Helyzet leírása: Mindhárman a GOV frakció tagjai vagyunk (Anita Lay, Emilia Cavendish/Sebastian Prescott [DANI] és Michael Vance [LACI] - FRAKCIÓ LEADER). Lacival régebb óta baráti kapcsolatot ápolok, Anita és köztem semmiféle OOC kapcsolat nincs, sosem volt. Fontos megemlítenem egy hónapokkal korábban történt eseményt is, mint előzmény. Egy teljesen normális RP-ben voltunk hárman, a kapitólium épületét látogattuk meg éppen. 22:40 körül vehettük őt fel autóval. Ahogy Anita beszállt az autóba, 2 perccel később már csak az OOC chat pörgöt. Annyi mentsége lehet, hogy frakció leader váltás történt és szeretett volna letisztázni 1-2 dolgot, bár szerintem nem éppen ott volt a helye és ideje, ráadásul úgy, hogy az IC-t nem is volt hajlandó folytatni. Az épületbe is úgy léptünk be, hogy 0 IC kommunikáció. (MAGYARÁZAT: Ezt arra értette, hogy Anita-ként lett szólítva IC és kaptam egy PM-et, hogy hogy merészem, ahelyett, hogy a karakterek között elintéztük volna. “Én ide járok minden nap dolgozni” - tehát szerette volna hangsúlyozni, hogy adjam meg neki a tiszteletet. De ezt mind OOC próbálta közölni…) Látható, hogy az IC bemutatkozásomra sem hajlandó válaszolni. Ezután elvonultam egy különálló, messzebb lévő helyiségbe és történt egy /changechar a részemről, gondolva, hogy talán majd a férfi karakteremmel nagyobb szerencsém lesz. Probléma: Anita folyamatos OOC üzenetekkel törte meg az IC kommunikációt Megtagadta az RP folytatását Nem volt hajlandó karakterben maradni Az egész interakciót lehetetlenné tette Tőlem elszállt egy “bazdmeg”, de ekkor már 10-20 percen keresztül ment ugyanaz (timestampek alapján meg lehet állapítani pontosan). Engem egyáltalán nem zavart volna az OOC, nyugodtan beszélje is meg Lacival röviden, ha valami olyan van, de nem jutottunk előrébb, majd aztán még többször jött azzal, hogy ne Anitának szólítsuk. - Rendben van, de ott az IC chat, használd könyörgöm. Sőt, itt Sebastian-nal én direkt már Ms. Lay-ként hivatkoztam rá, pont azért, hogy eleget tegyek a kérésének, még ha nem is lettem volna köteles, de ő neki továbbra sem sikerült elengedni a témát. A trágár megjegyzés és "adminozás" tőlem már tényleg csak akkor jött, mikor elfogyott minden türelmem, mert 20 percen át csak az afkolás ment, csak az OOC chat pörgött. (A képek nem tartalmazzák az egész 10-20+ percen át zajló teljes eseményt, de a fontosabb részek megvannak) Eredmény: Hosszas OOC vita indult, miután kénytelen voltam lelépni. Anita ezt megelőzően is folyamatosan gépelte az OOC üzeneteket, és őszintén én már meg se vártam a végét, mert minden kedvem elment a szervertől. Hónapokkal később (a mostani aktuális szitu) Screenshot érkezik LACI-tól 11.03. - KÉSŐBB EZ MÉG FONTOS Mivel kb. csak 2 sort rpztünk a múltkori alkalommal, ez a megjegyzése is teljesen az én OOC személyem ellen irányult és nem a karakteremnek. Teljesen meglepődtem, hisz már 4 hónappal ezelőtt volt, én már rég elfelejtettem az egészet, de ő még a nevemet is felidézte. Ennyi volt az összes reakcióm, nem foglalkoztam vele [2025.11.04.] LACI elkezdett dolgozni egy GOV-ot érintő projekten, kikérte a véleményemet, megmutatta nekem. Megkérdeztem tőle elérhető-e este, hogy rpzhessünk majd + egy új mappolást is megszerettem volna nézni. Ötletelések a GOV-val kapcsolatban, konstruktív ötletekkel állok elő a szerverrel kapcsolatban is, látható, hogy megjött a motivációm egy kicsit (a félreértések tisztázása végett): 2. ESEMÉNY - 2026.11.04. - RP Lacival Helyzet leírása: Felléptem a szerverre, hogy játszhassak LACI-val és képeket csináljunk. Közben az első alkalommal említésre kerül Anita, hogy milyen jó lenne, hogyha ő is részt tudna venni és neki is tudnánk fotókat készíteni: További alkalom, amikor Anita említésre került: A fotózást követően még Mirror Park-ban RPztünk, Sebastian mondta Michael-nek, hogy majd még később beszélnek, szóljon ha Anita netán már elérhető lenne. Majd leléptem. 3. ESEMÉNY - 2026.11.04. (később) Telefonhívás Anita Lay-nek Michael Vance-től később, ekkor már elérhető volt: Itt még mondta, hogy rendben, pár perc és érkezik. Ezt követően én már el is kezdtem előre megírni egy RP sort, sőt még a ChatGPT-től is segítséget kértem, hogy jó első benyomást tudjak kelteni. Semmi komoly, nem szerettem volna hogyha kínos csönddel kezdünk miután megérkezik: Nyilvánvalóan érthető, hogy ami ezek után következett nagyon meglepett, felbosszantott és el is keserített. Random agresszív PM özön Anita-tól: Válaszoltam jó sok idő elteltével: “Elnézést? Mire gondolsz?” - Itt még nem is tudta, hogy velem fog majd találkozni, de gondolom kiokoskodta a player listából. Kb. hatan voltunk online. Nem válaszoltam. → Itt újabb PM: "Válaszolnál a kérdésemre?” Nem válaszoltam Újabb PM és üzenetváltások: “az ÉRTELMED” “Ezt biztos nehéz lesz neked felfogni” Az általa említett totál nonszensz RP az volt, hogy ne Anitának hívjuk.. Szerintem nem létezik olyan, hogy nonszensz RP. Végül mindketten meguntuk Lacival és leléptünk. Megszakadt a szál pont ugyanúgy, mint a múltkor is. 4. ESEMÉNY - 2026.11.04. (még később) Később érkezik SMS Michael Vance (LACI)-nak: Anita folytatja IC-t, miközben ő az, aki nem jelent meg és OOC-ra terelte az egészet. Ez az SMS 21:27-kor jött, a találkozót pedig 20:30-kor beszéltük. Tehát egy jó órával később... ŐSZINTE REFLEXIÓ ÉS TISZTÁZÁS Az időzítés kérdése Elismerem, hogy egyetlen dologban lehet némi alapja Anita észrevételének: valóban furcsa lehet az időzítés, hogy pont másnap fellépek (a dinka megjegyzést követően) és RP szituációba akarok vele keveredni. AZONBAN: Miért ne jelenhetnék meg? Ugyanúgy tag vagyok a frakcióban, mint ő Játszani, roleplayezni szeretnék Ez egy roleplay szerver - az a dolgunk, hogy RP-zzünk egymással A frakciótársak közötti interakció teljesen természetes kellene hogy legyen Miért ne akarnék normálisan RPzni vele? Az első alkalom rossz tapasztalat volt, de ez nem jelenti azt, hogy fel kell adnom Talán épp azért próbálkoztam újra, mert azt hittem, “másnap” talán jobban megy Minden játékos megérdemel egy második esélyt arra, hogy normálisan játsszunk együtt Frakción belül muszáj együttműködni - ez nem választás kérdése A korábbi alkalomkor sem én voltam az, aki a feszültséget keltette: Az első incidensben (06.14.) nem én kezdtem az OOC-zást - Anita szakította meg az IC RP-t Nem én kezdtem konfrontatív PM-eket küldeni Én próbáltam karakterben maradni és normálisan játszani Én voltam az, aki végül kénytelen volt lelépni, mert lehetetlenné vált a roleplay Az időzítés nem indokolja a toxikus viselkedést: Még ha gyanús is neki az időzítés, ez NEM ad jogot arra, hogy: OOC-ban támadjon Megtagadja az RP-t Vádaskodjon és megalázzon PM-ben A valódi probléma: Anita láthatóan személyesnek veszi az IC eseményeket és nem képes szétválasztani a karakter kapcsolatokat az OOC érzelmektől. Konklúzió erre a pontra: Igen, az időzítés kérdéses lehet a szemében. De egy egészséges roleplay közösségben (aki még játszik) erre a válasz így hangzik: "Rendben, lássuk mi lesz IC" VAGY: "Szia, kicsit gyanús nekem az időzítés, mit szólsz ha először tisztázzuk OOC?" - VAGY BÁRMI HASONLÓ. De még azt is megértettem volna, hogy: “Szia, a múltkor rossz tapasztalataim voltak veled IC, nem szeretnék rpzni, ne haragudj.” Amit NEM kellene hogy legyen: Agresszív támadás RP megtagadás Személyeskedés és megalázás Frakciótárs ellehetetlenítése Az időzítés kérdése nem mentség a szabályszegésekre és a toxikus viselkedésre. SZABÁLYSZEGÉSEK ÖSSZEFOGLALÁSA 1. OOC viselkedés IC helyzetekben Anita többször megszakította az IC roleplayt OOC üzenetekkel Megtagadta az IC folytatását IC interakciót próbált OOC-ban "megoldani" 2. RP megtagadás Nem volt hajlandó roleplayezni frakciótársával Indokolatlanul elutasította az IC interakciókat Frakción belüli együttműködést lehetetlenítette 3. Metagaming és OOC-IC keverés IC szituációt próbált OOC üzenetekkel irányítani OOC információkat/érzelmeket vitt IC helyzetbe Nem tartotta tiszteletben az IC/OOC határokat 4. Konfrontatív, játékélményt rontó viselkedés Indokolatlan agresszió és vádaskodás Toxikus kommunikáció PM-ben Én nagyon régóta RP-zek, igaz most az utóbbi időben már szinte semmit, de ehhez hasonló viselkedést, toxikusságot és lekezelő stílust még sosem tapasztaltam. Egyébként nem is nagyon foglalkoznék vele, hisz, ahogy mondtam, nagyon ritkán lépek fel, de most, hogy ugyanaz a fajta viselkedés már ismételten megtörtént, úgy éreztem, hogy egy reportot mindenképp megér. Megértem, hogy így is nagyon kevés játékos van a szerveren, de ez nem mentség az alól, hogy szabályt szegjük, vagy a másikkal ilyen fajta stílusban beszéljünk miközben az RP-re invitálja, képeket szeretett volna készíteni, jó benyomást kelteni, második esélyt adni, frakciós RP-t kezdeményezni. Én azt teljesen elfogadtam volna, hogyha kulturáltan közli velem, hogy nem szeretne velem játszani. Köszönöm, ha egy admin elolvassa és mérlegeli a leírtakat. Próbáltam korrekten mindent belefoglalni, saját hibáimat is megemlítve és esetleges félreértésekre is adtam magyarázatot.
-
-
Felhasználó Statisztikák
-
Ki online?