Luger Létrehozva: November 1, 2024 Megosztás Létrehozva: November 1, 2024 SUPERIOR COURTS OF THE STATE OF SAN ANDREAS COUNTY OF LOS SANTOS CRIMINAL DIVISION THE PEOPLE OF THE STATE OF SAN ANDREAS (Vád) - kontra - KEVIN SHAW (Vádlott) ) ) ) ) ) ) ) ) Ügyiratszám: 24GJCR0002 VÁDIRAT Benyújtva: November 01, 2024 I. VÁDINDÍTVÁNY San Andreas Penal Code értelmében és az állami alkotmány által felruházott végrehajtó hatalmánál fogva a vádlott ellen, KEVIN SHAW, hivatalosan vádat emelt San Andreas állam népe a Los Santos County District Attorney's Office tisztviselőin keresztül, az alábbi vádpont(ok)ban: 1. VÁDPONT VC 801. Engedély nélküli lőfegyverbirtoklás — 2024. 10. 31-én 22:40 magasságában, Los Santos megyéjében, a vádlott, Kevin Shaw, megfelelő rejtett lőfegyverviselési (CCW) engedélyek nélkül viselt egy Glock 19 típusú maroklőfegyvert személyén Rancho térségében, Roy Loweinstein Boulevard-on, a Hi-Men Refugee Bar szórakozóhelyénél. A #297283 sorozatszámmal ellátott Glock 19 típusú maroklőfegyver leltárba lett véve a bizonyítékraktárban, EL/127/15/2024 ellátott címkével az elhasznált töltényhüvellyel együtt. 2. VÁDPONT BC 807. Lőfegyverhasználat közterületen — 2024. 10. 31-én 22:40 környékén, Los Santos megyéjében, a vádlott, Kevin Shaw, szándékosan sütötte el lőfegyverét egy gyalogosan menekülő gyanúsítottra, Derek Sawyer-re, aki akkoriban nem jelentett semmiféle fenyegetést a környezetére, mivel éppen menekülni próbált, ezzel kizárva még a vélt (imperfekt) jogos védelem védelmét is. A vádlott, lőfegyverének elsütésével, előidézte a testi sérülés bekövetkezési kockázatát. 3. VÁDPONT VC(a) 809. Gondatlan lőfegyverkezelés — 2024. 10. 31-én 22:40 környékén, Los Santos megyéjében, a vádlott, Kevin Shaw, gondatlan módon kezelte lőfegyverét, amellyel a gyalogosan menekülő gyanúsított, Derek Sawyer, testi épséget közvetlen veszélybe sodorta. II. BIZONYÍTÉK A vádindítványban megnevezett vádpont narratívájának vagy vádpontok narratíváinak alátámasztására az alábbi bizonyítékokat terjesztjük elő a bírósági jegyzőkönyvbe: VÁD 1. SZ. BIZONYÍTÉKA: L.j.#289 Spoiler Megjegyzés Letartóztatási jelentés #289 Jelentés Deputy T. Kirkland (#775), a 281FB hívókód alatt, 31/OCT/2024 22:40. Intézkedés alá próbálta vonni DEREK SAWYER-t, a Rancho, Roy Loweinstein Boulevard-on található HI-MEN REFUGEE BAR nyugati oldalon lévő sikátoránál. Letartóztatási narratíva: 31/OCT/2024, 2230 környékén teljesítettem szolgálatot a 281 FRANK BOY hívókóddal ellátott jelölt szolgálati gépjárművemmel, amikor RANCHO térségében a ROY LOWEINSTEIN BOULEVARD-on található HI-MEN BAR szórakozóhely oldalánál egy motorkerékpárra lettem figyelmes. A gépjármű elállta a forgalmat, rossz helyre lett parkolva. Szolgálati járművemmel félre álltam, ellenőriztem a gépjárművön található forgalmi jelzést. Ellenőrzésem után kiderült, hogy a tulajdonos DEREK SAWYER, AKTIV APB-vel rendelkező személy. Elhagytam szolgálati gépjárművemet, további erősítést kértem a helyszínre. A motorkerékpár vizsgálása közben a szórakozóhelyről kirontott az elkövető DEREK SAWYER, aki gyalog, FUTVA menekült tovább. Illetve három személy, KAYCE WALKER (fegyverengedéllyel rendelkező személy), KEVIN SHAW (fegyverengedéllyel rendelkező személy), illetve UMAR KHADZHIEV (HI-MEN BAR dolgozó/üzemeltető). Az épület előtt KAYCE WALKER és KEVIN SHAW fegyvert tartott az elkövető DEREK SAWYER-re(továbbiakban csak: ELKÖVETŐ) Felszólítottam őket, hogy tegyék el a lőfegyvert. Ez nem történt meg, így az elkövető tovább menekült és motorkerékpárjára kísérelt meg felülni. Ekkor KEVIN SHAWN elsütötte lőfegyverét, eltalálva a motorkerékpárt. Az elkövető gyalog, futva menekült tovább a DAVID MEDICAL CENTER irányába, ahol végül létrára kapaszkodva felmászott az épületre. Az elkövetőt a fent említett három személy követte. Én, Deputy T. KIRKLAND megvártam az erősítést, 280 ADAM kiérkezésekor a tűzlépcsőt használva feljutottunk a tetőre. Fent az elkövető a földön heverve feküdt, hátán KAYCE WALKER és KEVIN SHAWN volt megtalálható. UMAR KHADZHIEV pedig tőlük körülbelül pár lábnyira állt meg. Őrizetbe vettük DEREK SAWYER, elkövetőt RENDFENNTARTÓ ELŐLI MENEKÜLÉS végett. Illetve KEVIN SHAWN GONDATLAN FEGYVERKEZELÉS megalapozott gyanúja végett. A ruházat átvizsgálás során DEREK SAWYER ruházatában, személyes tárgyain kívül semmit nem találtam. Sérülései nem voltak, illetve nem is jelezte sérüléseit. Orvosi ellátást nem kért. Jogaival, kérdezésre adott válasza alapján, tisztán kijelentette, hogy tisztában van. 2310 környékén kihallgattam UMAR KHADZHIEV HI-MEN BAR dolgozót/üzemeltetőt. Elmondása szerint DEREK SAWYER 2230 környékén tévedt a bárba, egy alkoholos ital elfogyasztására. Egy sör rendelése után, vele kezdett beszélgetésbe. Beszélgetésük során egyszer csak rákérdezett a kassza tartalmára. UMAR KHADZHIEV nem hitt a fülének és kérte a kérdés megismétlését. DEREK SAWYER az elmondások szerint, ekkor szóban, pénzt követelt. Fenyegető cselekedetet nem mutatott, lőfegyvert, bármiféle életre veszélyes tárgyat nem véltek felfedezni az elkövetőnél. Ezután érkezett meg a szórakozóhelyre KEVIN SHAWN és KAYCE WALKER, akik UMAR KHADZHIEV hangos ordítására besegédkeztek az elkövető feltartásában. UMAR KHADZHIEV elmondása szerint, DEREK SAWYER többször is mondta, hogyha nem kapja meg a kasszában lévő pénzt akkor idézem "kilyuggatja" UMAR KHADZHIEV-et. DEREK SAWYER fenyegető tevékenységet/cselekedetet nem mutatott az elmondások szerint, csak szavakban fenyegetőzött. Fizikai kontakt a szórakozóhely területén nem történt. DEREK SAWYER a kihallgatás és a felvételi procedúra során nem mutatott ellenkezést, se erőszakos cselekményeket. Lefoglalt bizonyíték nincs. A szórakozóhely nem rendelkezett működő kép és vagy hang rögzítő berendezéssel. VÁD 2. SZ. BIZONYÍTÉKA: L.j.#291 Spoiler Dátum 01/NOV/2024 02:30 Megjegyzés: Letartóztatási jelentés #291 Narratíva: Deputy J. Hicks (#1312), a 280 Adam hívókód alatt, 31/OCT/2024 22:40. Reagáltunk 281 Frank Boy segítség kérésére Davis Medical Center épületénél. 31/OCT/2024 22:40, én, Jay Hicks (#1312), illetve Amber Cho (#1165) reagáltunk 281 Frank Boy által kért segítségkérésre a Davis Medical Center-hez, miszerint két fegyveres férfi, illetve további két fő az épület tetejére futottak fel. Megérkezésünket követően, Deputy T. Kirkland-dal (#775) való rövid egyeztetés után különválva mentünk fel az épület tetejére. Deputy Cho-val először egy férfire Umar Khadzhiev (szemtanú) találtunk rá, aki elvezetett minket a többi személyhez. Itt Kevin Shaw (gyanúsított), illetve Kayce Walker (szemtanú) helyezkedett el Derek Sawyer (gyanúsított) személye fölött. A felek fel lettek szólítva, hogy lépjenek egymástól távolabb, és hogy fegyverek közelébe véletlenül se nyúljanak. Én, illetve Deputy T. Kirkland vette őrizetbe Derek Sawyer-t PC. 215. Rendfenntartó elöli menekülés vádjával. D. Sawyer-t Sergeant William Patton (#490 - 280 Sam) szolgálati gépjárművében helyeztük el. A szituáció eszkalációja szerint D. Sawyer fegyveresen akarta kirabolni Hi Men bár pultosát, amelyre K. Shaw és K. Walker lett figyelmes, akik engedéllyel tartott maroklőfegyvereikhez nyúltak. Ekkor D. Sawyer megfutamodott és motorkerékpárjára szállt, amivel elhajtani szándékozott. Ekkor Kevin Shaw lövést adott le az előbb említett gépjárműre. Derek Sawyer ezután gyalog folytatta menekülését, aminek a Davis Medical Center épületének keleti helikopter leszállóján lett vége. Ezután én visszamentem segíteni Deputy Cho-nak, aki egy másik, név szerint K. Shaw-t vont őrizet alá PC. 809. Gondatlan lőfegyverkezelés gyanújával, akit a 280 Adam szolgálati kocsiban helyeztünk el. Ezután én és Deputy Cho már csak K. Shaw gyanúsítottal foglalkoztunk, akit a Davis Sheriff's Station 1-es kihallgatójában hallgattunk ki. A kihallgatás során K. Shaw többszörösen beismerő vallomást tett arról, hogy ténylegesen gondatlanul kezelte lőfegyverét, miután közölve lett vele, hogy ez a cselekedet San Andreas törvényei szerint vétségnek minősíthető be, ügyvédet szeretett volna fogadni. Ezt követően már nem folytattuk a kihallgatást, amíg meg nem érkezett reprezentatív személye (Mara Clarke), akinek jelenlétében vallomását folytatta. K. Shaw szabadlábon védekezik. VÁD 3. SZ. BIZONYÍTÉKA: Bizonyítékraktár Spoiler Bizonyítékraktárban (Evidence Locker) leltárba vett bizonyíték: EL/127/25/2024 VÁD 4. SZ. BIZONYÍTÉKA: LSSD 281 Frank Boy fedélzeti kamerafelvétel Spoiler * A 281 FRANK BOY hívókóddal rendelkező gépjármű kameráján látszik, hogy DEREK SAWYER gyalog és futva menekül a bárból, mögötte a három személlyel és Deputy T. Kirklandel. Látszik KEVIN SHAW lőfegyver használata * VÁD 5. SZ. BIZONYÍTÉKA: Vád tanúlistája Spoiler Deputy Jay Hicks (#1312) & Deputy Amber Cho (#1165) Relevancia: szemtanúk, intézkedő tisztek Elérhetőségek: #14344337 (J.H. t.sz.); #76992387 (A.C. t.sz.) Deputy Thomas Kirkland (#775) Relevancia: szemtanú, intézkedő tiszt Elérhetőségek: #78567323 (t.sz.) Umar Khadzhiev Relevancia: szemtanú, Hi-Men Bar szórakozóhely dolgozója/üzemeltetője az incidens időpontjában Kayce Walker Relevancia: szemtanú Elérhetőségek: #78988755 (t.sz.) III. BÜNTETÉSAJÁNLAT A Los Santos County District Attorney's Office jelen vádirat támogatásával benyújtja az illetékes Superior Court-hoz a szakmai véleményét is, és javasolja a következő büntetés(ek) kiszabásának helyt adását: [ ] - Főbenjáró büntetés [ ] - Életfogytiglani szabadságvesztés, szabadlábra helyezés lehetősége nélkül [ ] - Életfogytiglani szabadságvesztés, szabadlábra helyezés lehetőségével [X] - Törvény által megengedett maximális büntetés [ ] - Letöltött idő [ ] - Egyéb: _________________________ (( Megj: 1 óra = 1 nap , 1 nap = 1 hónap, 1 hónap = 1 év )) IV. ÓVADÉKAJÁNLAT San Andreas állam népe által előterjesztett jelen indítvány alapján ezúton javasoljuk, hogy a tisztelt bíróság hagyjon helyet vagy bármely más módon engedélyezze a következő óvadékintézkedésekre vonatkozó ajánlatot: [ ] - Rendőrségi őrizetben letett óvadék helyben hagyása — $ÖSSZEG; vagy [X] - Óvadék kiszabása — $400,000 ((óvadékbiztosítás az óvadék 10%-a = $40,000)): [X] - Kötelező megjelenés a bíróság vagy bíróságok előtt a kitűzött időpontokban. [X] - Tartózkodás bármilyen bűnügyi tevékenységektől és bármely szövetségi, állami vagy helyi jogszabály megsértésétől, a szabálysértések kivételével. [ ] - Boka nyomkövető állandó viselése. [ ] - Tartózkodás a túlzott alkoholfogyasztástól vagy bármilyen kábítószer használatától orvosi vény hiányában. [X] - Bármely illegálisan vagy legálisan birtokolt lőfegyverek azonnali benyújtása az illetékes hatóságnál. [ ] - Birtokolni és mindig személyén tartani egy aktív mobiltelefont, amelynek telefonszáma a vádlott nevére van bejegyezve. [ ] - Ne létesítsen közvetett vagy közvetlen kapcsolatot bármely áldozattal vagy tanúval. [ ] - Ne létesítsen közvetett vagy közvetlen kapcsolatot bandatagokkal vagy elítélt erőszakos bűnözőkkel. [ ] - Egyéb: _________________________ [ ] - Óvadék megtagadása és a vádlott őrizetének elrendelése [ ] - A vádlottat valamilyen erőszakos bűntett vádjával vonják büntetőjogi felelősségre, és több mint 30 büntetőponttal rendelkezik a nyilvántartása szerint. [ ] - A vádlottat olyan bűntett vádjában vonják büntetőjogi felelősségre, ahol a törvény által megengedett maximális büntetés életfogytiglani szabadságvesztéssel vagy főbenjáró büntetéssel járna. [ ] - A vádlott korábbi óvadékfeltételek megsértésének hajlamosságáról ismert. [ ] - Fennáll a fokozott kockázata annak, hogy a vádlott megfenyegeti, megfélemlíti vagy megsebesíti az eljárásban nyilvántartott tanúkat vagy a nyilvántartásba még nem vett, potenciális tanúkat. [ ] - A vád úgy ítéli meg, hogy semmilyen feltétel vagy azok halmazata nem tudja biztosítani a vádlott jelenlétét a kitűzött időpontokban, vagy bármely személy vagy a közösség biztonságát. [ ] - Egyéb: _________________________ [ ] - Letöltött idő V. HIVATALOS NYILATKOZAT Alulírott, District Attorney Malcolm Hudson, hamis tanúzás terhe mellett ezúton nyilatkozom San Andreas törvényeinek értelmében, hogy a jelen vádiratban megfogalmazott tények a legjobb tudomásom szerint megfelelnek a valóságnak. Aláírva NOVEMBER hónapjának ELSŐ napján, 2024. @rokakoma Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/ Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
State Courts Létrehozva: November 2, 2024 Megosztás Létrehozva: November 2, 2024 „ÁLLJANAK FEL!" *Charles Steinbach kicammog az irodájából, elfoglalja helyét a pulpituson. Foglaljanak helyet. A mai kitűzött pontban People kontra Kevin Shaw ügye következik, 24G-J-C-R-0-0-0-2-es ügyiratszámmal. A vádlottnak negyvennyolc órát adok a megjelenésre, ellenben a bíróság érdemben fog dönteni a büntetőjogi felelősségéről, érdemi tárgyalás nélkül. A védelemnek van bármiféle ellenvetése az óvadékajánlattal kapcsolatban? *Charles Steinbach felkönyököl a pulpitusi asztalra, összekulcsolja két kezét, választ várva. @rokakoma Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/#findComment-3719 Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
rokakoma Létrehozva: November 2, 2024 Megosztás Létrehozva: November 2, 2024 *Kevin Shaw feláll az asztala mögül.* Mélyen tisztelt Bíró Úr! Egyetértek az óvadék javaslattal. *Kevin Shaw két kezét maga mögé helyezi, "vigyázban" áll a bíró elött.* Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/#findComment-3721 Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
Luger Létrehozva: November 3, 2024 Author Megosztás Létrehozva: November 3, 2024 A vád a továbbiakban szeretné előterjesztésre bocsátani a hatos számú bizonyítékát, pontosabban a vádlott kihallgatásán rögzített vallomást. A 4. számú bizonyíték a vádiratban módosításra került, mivel egy hosszabb kamerafelvételt csatoltunk. VÁD 6. SZ. BIZONYÍTÉKA: Vádlott kihallgatása során tett vallomás; 2024. 10. 31., 23:28 Spoiler [23:28:22] * Amber Cho a diktafonért nyúl el, elindítja rajta a felvételt. A kütyü irányába kezd el beszélni. [23:29:32] Amber Cho mondja: Deputy Amber Cho vagyok, a társam pedig Deputy Jay Hicks. Davis Sheriff's Station egyes kihallgatójában tartózkodunk, kettőezerhuszonnégy október harmincegy, huszonhárom óra huszonnyolc. Jelenleg Kevin Shaw tartózkodik velünk az interjú szobában— [23:30:10] Amber Cho mondja: — általános betűzéssel. Kevin. Felteszem újra a kérdést. Tisztában vagy-e azzal, hogy ez a beszélgetésünk felvételre fog kerülni? [23:30:23] Kevin Shaw mondja: Igen. [23:31:13] Amber Cho mondja: Rendben van. Kérlek meséld el nekem, hogy mi történt pontosan a te szemszögedből a Davisen található Hi-Men's Refuge bártól kezdve egészen a Davis-i kórházig. [23:31:25] * Kevin Shaw bólint egyet. [23:31:38] Kevin Shaw mondja: Nos, bementünk a társammal, Kayce Walkerrel a bárba. [23:32:24] Kevin Shaw mondja: Amint beléptünk az ajtón, a pultos felénk kiáltott hogy— ki akarnak rabolni, fegyvere van. Vagy valami hasonlót. Elnézést, de az adrenalin miatt nem pontosan emlékszem a mondatára, de ez volt a lényege. [23:32:58] Kevin Shaw mondja: Eztán elővettük a fegyverünket, hogy megvédjük a csapost, a tag menekülésnek iramodott. [23:33:15] Kevin Shaw mondja: Mivel nem tudtuk, hogy a rablás már meg történt ezért utána szaladtunk. [23:33:20] Kevin Shaw mondja: A tag felült egy motorra. [23:34:50] Kevin Shaw mondja: Nem volt időm át gondolni a következő cselekedetem, a helyzet súlyosságából adódólag hirtelen döntésből kilőttem a tag motorjának a kerekét. Ekkor leszállt a motorról és a kórház felé vette az irányt. [23:34:56] Kevin Shaw mondja: Felmászott a tetőre. [23:35:09] Kevin Shaw mondja: Utána mentünk, és a lépcső felé mentem, ahol együtt lementünk a végén. [23:35:30] Kevin Shaw mondja: Elvesztettem a nyomát, így vissza fordult Walker-hez, amikor is megtaláltam őket. Walker elkapta. [23:35:41] Kevin Shaw mondja: KihÍvtuk Önöket, hogy át vehessék a helyzetet. [23:35:46] Kevin Shaw mondja: Innen pedig már tudják a többit. [23:35:48] * Jay Hicks homlokát vakarja figyelés közben. [23:36:08] * Kevin Shaw megvakarja a szakállát, eltekint a sarokba, majd vissza a csinosabbik sheriffre. [23:36:24] * Amber Cho a drámai effektus érdekében az asztalon lévő tollat pörgeti az ujjai között. [23:37:04] * Kevin Shaw Cho szigorú toll pörgetésétől még inkább megilletődik a helyzet kellemetlenségében. [23:37:37] Amber Cho mondja: Ok-kés. Van engedélyed a fegyverre, igaz? [23:37:41] Kevin Shaw mondja: Igen. [23:38:37] Amber Cho mondja: Rendben van. — Hányszor sütötted el a fegyvered pontosan? [23:39:01] Kevin Shaw mondja: Egyetlen egyszer. Emberre nem fogtam és eszembe jutott rá tartani. [23:39:35] Kevin Shaw mondja: Khm... mármint eszembe se jutott, hogy egyértelműen foglalmazzak. [23:40:41] Amber Cho mondja: Tehát te is belátod, hogy gondatlan volt a fegyverhasználatod? [23:41:22] Kevin Shaw mondja: Igen— ellenben abban a helyzetben ezt nem tudtam ezt átgondolni, mert hirtelen kellett döntenem. [23:41:59] Kevin Shaw mondja: Egyszerűen életszerűtlen volt, hogy egy ilyen hirtelen szituációban a törvényeken gondolkodjon az ember— segíteni akartam, és biztonságban tudni ember társaimat. [23:42:00] * William Patton bűnjeles tasakot ideiglenesen asztalnak nyomja, összefonja karjait. [23:42:03] Amber Cho mondja: Egy pillanat. @rokakoma Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/#findComment-3754 Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
rokakoma Létrehozva: November 6, 2024 Megosztás Létrehozva: November 6, 2024 (szerkesztve) A védelem szeretné be mutatni állás pontját. Védelem álláspontja.pdf Szerkesztve November 6, 2024 - rokakoma Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/#findComment-3826 Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
Luger Létrehozva: November 11, 2024 Author Megosztás Létrehozva: November 11, 2024 A vád a védelemmel folytatott vádalku kereteiben elért egy egyezséget, aminek feltételeit a vádlott elfogadta. Tisztelt bíróság, várjuk a vádlott szóbeli megerősítését az elfogadást illetően. OFFICE OF THE DISTRICT ATTORNEY COUNTY OF LOS SANTOS 301 Innocence Boulevard, Davis Los Santos, San Andreas 90220 Az ügyben megejtett tárgyalások értelmében jelen dokumentum megerősíti San Andreas állam nevében, a Los Santos County District Attorney's Office képviseletén keresztül, KEVIN SHAW vádlott között létrejött vádalkut a következő feltételek szerint: 1. A vádlott bűnösnek vallja magát a következő vádpontokban: A vádlott bűnösnek vallja magát az első vádpontban, VC 801. Engedély nélküli lőfegyverbirtoklás: 2 napig terjedő szabadságvesztés kerül kiszabásra. A vádlott bűnösnek vallja magát a második vádpontban, BC 807. Lőfegyverhasználat közterületen: 3 napig terjedő szabadságvesztés kerül kiszabásra. A vádlott bűnösnek vallja magát a harmadik vádpontban, VC(a) 809. Gondatlan lőfegyverkezelés: 12 óráig terjedő szabadságvesztés kerül kiszabásra. 2. Jelen megállapodás fényében a vád ezennel javasolja a tisztelt bíróságnak, hogy hagyja helyben a következő büntetéseket: Szabjon ki 5 nap és 12 óra szabadságvesztést. 3. A vádalku értelmében a megegyező felek a következő feltételekben állapodtak meg: A vádlott beleegyezik abba, hogy lemond az esküdtszéki tárgyaláshoz való jogáról és a fellebbezési jogáról, valamint megértette, hogy jelen vádalku kötelmi erejénél fogva kötelező és nem módosítható. Ügyész aláírása: M. Hudson Vádlott aláírása: Kevin Shaw Védőügyvéd aláírása: - Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/#findComment-3895 Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
rokakoma Létrehozva: November 11, 2024 Megosztás Létrehozva: November 11, 2024 Tisztelt Bíróság! A fent említett vád pontokban bűnösnek vallom magam. Továbbá köszönöm, hogy figyelembe vették az enyhítő körülményeket. Tetteimet sajnálom, a következményeket viselem. Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/#findComment-3896 Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
State Courts Létrehozva: November 12, 2024 Megosztás Létrehozva: November 12, 2024 SUPERIOR COURTS OF THE STATE OF SAN ANDREAS COUNTY OF LOS SANTOS CRIMINAL DIVISION THE PEOPLE OF THE STATE OF SAN ANDREAS (Vád) - kontra - KEVIN SHAW (Vádlott) ) ) ) ) ) ) ) ) Ügyiratszám: 24GJCR0002 BÍRÓSÁGI ÍTÉLET Benyújtva: November 12, 2024 I. TÉNYEK ÉS MEGÁLLAPÍTÁSOK A Los Santos Superior Court mint elsőfokú bíróság a(z) 24GJCR0002 ügyiratszámmal ellátott eljárás folytán meghozta ítéletét, összhangban az összes releváns jogszabály rendelkezésével. A bíróság hivatalos véleményében: A vádlott, Kevin Shaw, 2024. október 31-én megfelelő rejtett lőfegyverviselési (CCW) engedély nélkül viselt fegyvert szemlyén, közterületen. A vádlott vitatja, hogy csupán mások védelméért cselekedett, a közbiztonság megőrzéséért, és hogy tényleges sérülés nem következett be. A vádlott a jogos védelemre hagyatkozik, amely jelen esetünkben, a tények átvizsgálása után, nem mérvadó. A jogos védelem érvényesüléséhez egyszerre több körülménynek is érvényesülnie kell ahhoz, hogy érvényesen hivatkozni lehessen rá, amelyek a következők önvédelem esetén: a vádlottat egy provokálatlan támadás érte, amit igazolni is tud; a vádlott köteles bizonyítani, hogy az alkalmazott erőhasználat mértéke észszerű és proporcionális volt az adott körülményekhez mérten; a vádlott köteles bizonyítani, hogy objektív módon észszerű félelme volt, hogy saját vagy mások épsége életveszélyes környezetnek vagy interakciónak lett volna kitéve, ha nem alkalmaz azonnali önvédelmet. Ezek tekintetében a jogos védelemnek materiálisnak, közvetlennek, imminensnek és jogtalannak kell lennie. Továbbá ahhoz, hogy a jogos védelem, mint kifogásolási védelem, érvényesülni tudjon, úgy a jogos védelemnek, legyen az önvédelem, vagy mások épségéért vagy vagyonáért fellépő védelem, proporcionálisnak kell lennie a támadással, azaz az erőviszonyoknak nagyjából azonosulniuk kell. A vádlott egy már menekülésben lévő személyre, Derek Sawyer-re, lőtt, amely nem felel meg egyetlen körülménynek sem, mivel a veszély már elhárult és nem volt imminens. A védelem továbbá nem bizonyította, hogy észszerű körülmények között alkalmazott-e letális erőt, és hogy megkövetelték-e a körülmények azt a drasztikus lépést, a letális erő alkalmazását, amely tulajdonképpen utolsó metódusként kellett volna alkalmazni. A bíróság úgy állapította meg, hogy a vádlott nem vett minden körülményt kellően figyelembe a lőfegyvere használatakor, amellyel életveszélybe sodorta nemcsak Derek Sawyer életét, de a környezetében lévők épségét is. II. BŰNÖSSÉG MEGÁLLAPÍTÁSA [1] A VC 801. Engedély nélküli lőfegyverbirtoklás a vádirat 1. pontjában a bíróság a vádlottat: bűnősnek találja. [2] A(z) BC 807. Lőfegyverhasználat közterületen a vádirat 2. pontjában a bíróság a vádlottat: bűnősnek találja. [3] A(z) VC(a) 809. Gondatlan lőfegyverkezelés a vádirat 3. pontjában a bíróság a vádlottat: bűnősnek találja. III. ÍTÉLETMEGHOZATAL Az ítéletet ezennel ELRENDELEM és KIHIRDETEM, amelyet a vád javára és a vádlott terhére kell meghozni: 5 nap 12 óra szabadságvesztésre ítélem. A vádlott minden fegyvertartási és fegyverviselési engedélyét bevonásra rendelem. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye. Ezennel elrendeli Judge Charles Steinbach, és késedelem nélkül kerül végrehajtásra. Kihirdetve NOVEMBER hónapjának TIZENKETTEDIK napján, 2024. @rokakoma Idézet Link a megjegyzéshez https://forum.gtaworld.hu/index.php?/topic/958-24gjcr0002-people-of-the-state-of-san-andreas-v-kevin-shaw/#findComment-3898 Megosztás egyéb weboldalon További megosztási lehetőségek...
Recommended Posts